Anna Näverin uutisessa “KRP selvittää Soldiers of Odinin itsenäisyyspäivän mielenosoitusta – Helsingin poliisin mukaan joukossa oli uusnatsijärjestön jäseniä” (yle.fi 9.12.2019) kerrotaan, että keskusrikospoliisi alkaa selvittämään äärioikeistolaisen Soldiers of Odin -ryhmän itsenäisyyspäivän mielenosoitusta. Ihmettelen suuresti, miten on mahdollista, että Suomesta löytyy uusnatseja ja vieläpä aktiivisia sellaisia. Tuo toiminta olisi pitänyt jäädä kauas menneisyyteen. Mielestäni heidän toimintaansa täytyy todellakin tutkia.  

 

Soldiers of Odin on jo useamman kerran yhdistetty uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan kiellettyyn jatkamiseen. Itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa oli uutisen mukaan paljon samoja jäseniä, iskulauseita sekä banderolleja kuin PVL:n marsseissa ja toiminnassa on esiintynyt. Eikö ole jo selvää, että yhteys on olemassa? Uutisessa kerrotaan myös, että keskusrikospoliisissa on jo meneillään yksi esitutkinta Soldiers of Odiniin liittyen, mikä on minun mielestäni hyvä asia.  

 

Uutisen mukaan itsenäisyyspäivänä Soldiers of Odinin mielenosoituksessa oli noin 250 osanottajaa, joka on vähän verrattuna Helsinki ilman natseja –mielenilmaukseen. Siihen osallistui noin 2700 henkilöä. Minun mielestäni on hyvä, että Suomesta löytyy selvästi enemmän uusnatsien vastustajia kuin uusnatseja. Niin kauan, kun uusnatsien viha ei leviä enemmistön keskuuteen, kaikki on ihan hyvin.  

 

Korkein oikeus määräsi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen väliaikaiseen toimintakieltoon ja samalla valitusluvan juttuun, joka koskee liikkeen lakkauttamista, uutisessa sanotaan. Monien kansalaisten ja jopa muun muassa hovioikeuden mukaan yleinen etu vaatii liikkeen lakkauttamista. Liike on väkivaltainen ja minun mielestäni etenkin se on hyvä syy lakkauttaa liike. Suomeen ei tarvita lisää ongelmia. Pohjoinen vastarintaliike ja muut siihen yhdistettävät järjestöt ovat vain tapa luoda tietyille ihmisryhmille lisää pelkoa ilman syytä.