28.11.2019 Yle.fi:ssä julkaistussa uutisessa käsitellään lukiolaisten asenteita ja suhtautumista lukio- opintoihin. 

Vaikka lukio-opinnot ovat nykypäivin helpottuneet sähköistymisen ja kehittyneen opetuksen myötä, ovat ne silti keskiverto opiskelijalle melko rankat. Itsekin lukiolaisena aamuisin haluaisin jäädä nukkumaan, ja koulupäivät tuntuvat ikuisuuksilta. Illat ovat lähes kiireellisempiä harjoitusten ja massiivisten läksypinojen kanssa. Lukion asia on joka kurssilla painavaa ja kaikki stressi kertyy koeviikolle ja sitä edeltäville parille viikolle, varsinkin, jos ei mikään meinaa jäädä korvien väliin kuten usein minulla. 

Toinen lukion vaikeus on oppimateriaalien hinta. Uutisen mukaan joka neljännelle vastanneelle lukion opiskeluvälineiden hankkiminen on aiheuttanut taloudellisia ongelmia heille tai heidän perheilleen. Ja se on kyllä totta että lukiokirjat maksavat maltaita, eikä niistä saa lainausfirmoilta kuten Jameralta paljoakaan takaisin myydessä. Hyvä tapa saada mahdollisimman paljon irti kalliista lukiokirjoista on myydä niitä lukiota käyville kavereille tai säästää ne vaikka nuoremmille sisaruksille, jos he aikovat lukioon. 

 Kuten uutisessakin suurin osa sanoo, olen tyytyväinen oman lukioni opetukseen ja kouluympäristöön. Kouluna lukiota on ihan mukava käydä, mutta sisältö ja sen hinta ovat melko rankkoja teini-ikäisille suomalaisille.