Luin Yle uutisista uutisen, jossa käsiteltiin sitä, miten nuoret kokevat lukion merkittäväksi mutta henkisesti raskaaksi, miten koulutarvikkeet ovat kalliita ja mitkä alat nuoria kiinnostavat.  

 

Olen samaa mieltä siitä, että lukio on toisinaan raskasta, uuvuttavaa ja aikaa vievää, koska välillä työmäärä on suuri, kun saattaa olla monesta eri aineesta samaan aikaan eri töitä, jotka pitää hoitaa. Sen myötä nuorten kannattaisi kokeilla ajankäytön hallintaa ja aikataulutusta, koska se helpottaa opiskelua ja silloin kouluhommat sujuvat hyvin aikataulussa eikä tule ylimääräistä stressiä. Kuitenkin nuorten hyvinvointiin tulisi kiinnittää huomiota ja nuorten tulisi saada tarvittaessa tukea opiskeluihinsa.  

 

Uutisessa käsiteltiin myös opiskeluvälineisiin menevistä kuluista ja kuinka se on ongelma opiskelijoille ja heidän perheilleen. Ratkaisuksi tilanteeseen on saatu uudistus, jossa pienituloisten perheiden opiskelijat voivat saada oppimateriaalilisää noin 50€ kuussa. Uudistus on hyvä ja tarpeellinen, koska kaikilla perheillä ei ole varaa maksaa todella kalliista koulukirjoista ja tarvikkeista, joita kuitenkin tarvitsee koko lukion ajan.  

 

Lukio on raskas ja vaatii aikataulutusta ja esimerkiksi kalenterin käyttö on hyvä ratkaisu. Kannattaa hakea Kelan tarjoamat tuet niin saa apuja koulutarvikkeiden ostoon. Huolimatta siitä, että naisilla suosituin ala on terveys- ja hyvinvointialat ja miehillä tekniikan alat niin, seuraa unelmiasi ja mene kohti sitä ammattia mistä haaveilet, oli se sitten mikä tahansa riippumatta siitä mikä ammatti on suosiossa.