Elina Kervinen on kirjoittanut Helsingin Sanomiin suomalaisten mielipiteestä Natoon liittymiseen. 15.12.2019 kirjoitettu artikkeli pohjautuu Helsingin Sanomien aiemmin tekemään galluppiin, jossa kysyttiin suomalaisten mielipidettä Natoon liittymisestä. Gallupissa kysyttiin myös ihmisten mielipidettä, jos Ruotsi liittyisi Natoon. 56 prosenttia suomalaisista vastustaa Natoon liittymistä ja vain 20 prosenttia on jäsenyyden kannalla. Jos Ruotsi liittyisi, kannattajamäärä nousisi jopa 15 prosentilla, mutta liittoa vastustava määrä on silti suurempi.

 Artikkelissa käydään myös läpi eri puolueiden kantaa asiaan. Ainoa puolue, joka erottuu muista vahvasti, oli Kokoomus, josta 44 prosenttia kannattaa muuttoa ja vain 27 prosenttia vastustaa. Seuraavaksi suurin puolue, joka kannatti liittoa, oli Perussuomalaiset 29 prosentilla.

 Mielestäni Suomen ei tarvitsisi liittyä Natoon. Suomella on hyvät suhteet naapurimaiden kanssa, eikä Suomella ole uhkaa tulla hyökätyksi. Suomi pystyy puolustettua itsenäisyyttään yksin hyvien naapurimaiden takia. Suurin uhka Suomelle on todennäköisesti Venäjä, eikä Venäjällä ole mitään syytä hyökätä Suomeen. Jos Nato joutuisi riitoihin Venäjän kanssa, Suomi olisi suuressa vaarassa, jos olisimme Naton jäseniä. Mielestäni Natoon liittyminen ei ole tarpeen.

 Lähde:https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006343787.html