28.11.2019 Yleen julkaistussa artikkelissa kerrotaan lukiolaisten työn määrästä ja hyvinvoinnista.

Lukio-opiskelu on selvästi rankempaa ja tahti nopeampaa kuin peruskoulussa, mikä tuottaa monelle vaikeuksia koulussa. Tekstissä mainitaan kyselystä, jossa lukiolaisille esitettiin väittämä “Kun herään aamulla, minusta tuntuu hyvältä lähteä opiskelemaan”, johon lähes puolet olivat eri mieltä. Tämä kertoo miten lukio ylikuormittaa oppilaita ja painostaa heitä pärjäämään. Jotkut opiskelijat eivät myöskään tee paljon töitä kotona, koska tuntuu, että kaikki energia menee tunneilla keskittymiseen.

Artikkelissa myös mainittiin siitä, miten lukiovälineiden hankinta laittaa noin joka neljännen oppilaan perheen talouden tiukoille. Mielestäni jokaisella pitäisi olla mahdollisuus saada tarvittavat koulukirjat ja välineet, joten pitäisi tehdä ratkaisuja, joilla opiskelijat saisivat enemmän taloudellista apua.

Opiskelu vie monelta lukiolaiselta myös vapaa-ajan, mikä on tärkeää aikaa sosiaalisointiin ja hauskanpitoon. Lukiolaisten mielenterveyteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota ja oppilaille pitäisi olla tarjolla enemmän tukea opiskelun ohella, jotta koulu voisi muuttua myönteiseksi asiaksi.

https://yle.fi/uutiset/3-11090348