MTV:n julkaisemassa uutisessa kerrotaan, kuinka hallitus pohtii Al-Holin leirillä olevien suomalaisäitien ja -lasten tilannetta, ja sitä pitäisikö heidät tuoda Suomeen. 

 

Mielestäni olisi hyvä, jos lapset saataisiin Suomeen, tai ainakin kaikki orpolapset, joiden suomalaisäidit ovat kuolleet. On surullista ajatella, että lapset joutuisivat eroamaan äideistään ja äidit lapsistaan, mutta Suomeen kotouttaminen olisi kuitenkin lapsille tulevaisuuden kannalta parempi vaihtoehto. Leirillä olevat pienet lapset voitaisiin vaikka adoptoida Suomalaisiin perheisiin, jotta he voisivat näin saada uuden turvallisen kodin ja vanhemmat. Lapset olisivat varmasti aivan ihmeissään mihin he ovat tulleet, joten heille täytyisi antaa kriisiapua ja turvaa. 

 

Olisi hyvä, jos kaikki Suomalaiset saataisiin leiriltä turvaan, mutta toisaalta äidit ovat itse sinne halunneet, joten miksi heidät pitäisi pakottaa takaisin Suomeen varsinkaan, jos he eivät edes halua tänne takaisin. Äitien ajatusmaailma ja arvot ovat voineet muuttua paljon leirillä ollessaan ja siksi olisi hyvä tarkistaa heidän taustansa henkilökohtaisesti ennen Suomeen palauttamista, jotta he eivät tekisi täällä mitään laittomuuksia. 

 

Parasta siis olisi, että lapset saataisiin Suomeen, mutta äitien tilanteet katsottaisiin tapauskohtaisesti.