Toisista ei saa sanoa ihan mitä vain mieleen tulee. Se on opittu jo lapsuudessa. Helsingin Sanomissa oli aiheeseen liittyvä uutinen, jossa Viron sisäministeri Mart Helme sanoi Suomen uutta pääministeriä Sanna Marinia “myyjätytöksi”. Helme on tunnettu kovista lausunnoistaan. Marin kommentoi asiaa Twitterissä. Minun mielestäni poliitikoiden ei kannattaisi sanoa toisistaan mitään epäkohteliasta, koska silloin he saattavat menettävät kannattajiaan.  

Uutisessa kerrotaan, kuinka Sanna Marin oli sanonut, että Suomessa voi esimerkiksi köyhän perheen lapsesta tulla pääministeri ja yltää elämässään moneen. Tämä on hyvin sanottu, koska jos uusi pääministeri kertoo, että kaikilla on mahdollisuus elämässään mihin vain, ihmiset alkavat kannattaa häntä ja hän saa ihmisten luottamuksen. 

Suomessa on siis mahdollista tulla vaikka pääministeriksi, vaikka tulosi eivät olisi suuret. Mielestäni se on todella hyvä asia Suomessa, koska muissa maissa se ei välttämättä ole mahdollista. Suomessa on myös ilmainen koulutus, mutta joissakin maissa jotkut eivät edes pääse kouluun. Se on hyvin surullista, koska mielestäni kaikilla pitäisi olla oikeus koulutukseen.