https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006333061.html

Uutisessa käsiteltiin sitä, että suomalaisten nuorten miesten fyysinen kunto on lähtenyt voimakkaasti laskuun. Joka näkyy uusien varusmiesten huonotuvissa testituloksissa.  

 

Haluaisin ihmisten kiinnittävän enemmän huomiota ruokailutottumuksiin ja liikkumisen tärkeyteen, koska nykyään yhä useampi nuorista on ylipainoisia. Toivon, että tulevaisuudessa nuorten peruskunto saataisiin taas nousuun ja, että se näkyisi myös puolustusvoimien teettämissä tutkimuksissa. 

 

Puolustusvoimien jokaiselle varusmiehelle teettämässä cooperin testissä selvisi, että fyysinen kunto on laskenut ja laskee edelleenMielestäni Suomen puolustusvoimien kannalta nuorten parempi peruskunto olisi toivottavaa, koska hyvän peruskunnon omaavalla nuorella on varmasti helpompaa käydä varusmiespalvelus, kun taas ylipainoisilla nuorilla ongelmia ilmenee entistä enemmän. Lapset tulisi jo nuorella iällä opettaa ja totutella terveellisiin elämäntapoihin, jottei ongelmia syntyisi myöhemmässä vaiheessa. Ja jokaisen mielestä varmaankin on mukavampaa juosta metsissä painavien varusteiden kanssa ilman pelkoa siitä, että kunto loppuisi. 

 

Yhteenvetona nuorten heikentyvä peruskunto on vakava asia, johon tulisi puuttua pikimmiten. Mielestäni nuorten tulisi liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin, jottei peruskunto lähde laskuun.