Ylen sivuilla julkaistussa uutisessa (Yle uutiset 9.12.2019) kerrotaan Suomen uudesta pääministeri valinnasta. Sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja Sanna Marin valittiin Suomen pääministeriksi. Hänen valinta Suomen pääministeriksi nousi kuumaksi puheenaiheeksi Suomen kansalaisten keskuudessa. Asia ei kuitenkaan puhuttanut vain suomalaisia, vaan myös esimerkiksi Euroopassa uutisoitiin asiasta kantaa ottavasti. 

 

Mielestäni Sanna Marinin valitseminen on hyvä asia. Marin on vasta 34-vuotias ja hänen nuoren iän mukana voimme saada valtiostamme ideaalitilanteessa entistä nykyaikaisemman ja uskon, että hänen ehdotuksensa ovat maamme nuorten kannalta suotuisia. Nuoria puhuttaa myös aikuisia enemmän muun muassa ilmastonmuutos. Sanna Marinin nuori ikä voisi myös edesauttaa Suomen kehitystä kohti vähäpäästöisempää maata

 

Suomi ei vieläkään ole täysin sukupuolineutraali maa ja miesten ja naisten epätasa-arvo nousee hyvin esille juuri politiikassa. Suomessa on ennen Sanna Marinia ollut vain kaksi naispääministeriä, mikä on mielestäni huolestuttavan vähän. Suomessa, kuten muissakin maissa, korkeissa asemissa ja hyvätuloisilla aloilla miehet ovat enemmistöä, vaikka osaamista löytyisi naisilta enemmän kuin tarpeeksi. 

 

Muun muassa näiden asioiden vuoksi, mielestäni Marinin valinta pääministeriksi oli oikein osuva.