Uutisessa kerrotaan, että suojelupoliisi (Supo) on kansanedustaja Mika Niikon mukaan antanut ohjeen, että Isis-leirin äitejä ja lapsia ei pitäisi tuoda suomeen. Asiassa on puolensa ja puolensa, niin kuin aina. 

 

Leirillä olevien ihmisten auttaminen olisi oikein. Täällä Suomessa meillä on kaikki hyvin, joten voisimme auttaa ihmisiä, joilla asiat eivät ole läheskään yhtä hyvin kuin meillä. Mieluummin leirillä olevat lapset voitaisiin tuoda Suomeen. Lapsista ei todennäköisesti tulisi Suomeen terrorismin uhkaa. Pidemmälle ajateltuna, jos lapset tuotaisiin Suomeen ja heidät kotoutettaisiin, niin tulevaisuudessa he voisivat käydä Suomessa töissä, joka lisäisi Suomeen verotuloja. Minä itse kannatan enemmän sitä, että leirillä olevien äitien sekä heidän lapsiensa auttaminen olisi tärkeää, koska mielestäni hädässä olevia ihmisiä tulisi auttaa. 

 

Toisaalta jos leirillä hädässä olevat ihmiset tuotaisiin Suomeen, niin se lisäisi Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa. Suomessa vielä on paljon ihmisiä, jotka eivät suhtaudu positiivisesti tänne tuleviin pakolaisiin. Leiriltä tänne tuodut ihmiset saattaisivat lisätä ulkomaalaisten tekemiä rikoksia, koska he eivät todennäköisesti ainakaan aluksi tiedä Suomen lakeja. Pakolaisille tulisi opettaa huolellisesti Suomen lait. 

 

https://yle.fi/uutiset/3-11111034