https://yle.fi/uutiset/3-11090348

Luin uutisen liittyen lukiolaisten hyvinvointiin ja jaksamiseen. Uutisessa puhuttiin myös lukion aiheuttamista kuluista ja siitä, kuinka opiskelijat saatetaan taloudellisesti epätasa-arvoiseen tilanteeseen.

Tylsillä oppitunneilla kello tuntuu liikkuvan hitaasti ja odotan, että pääsisin kotiin. Kotona pitäisi sitten alkaa tekemään kotitehtäviä ja lukemaan kokeisiin. Vapaa-ajan löytäminen lukion ohella voi olla haasteellista. Mielestäni lukiolaisten hyvinvointiin voisi panostaa enemmän, koska itsekin lukiolaisena olen väsynyt ja aamuisin haluaisin jäädä vain kotiin. Uutisen materiaaleina oli käytetty lukiolaisten ajatuksia. Heille oli esitetty esimerkiksi väittämä "kun herään aamulla, minusta tuntuu hyvältä lähteä opiskelemaan". Vain viidesosa vastaajista oli eri mieltä, joka todistaa sen, että lukiossa opiskeluun kuluu voimavaroja.

Yhteiskunta voisi panostaa lukio-opetukseen tekemällä kouluympäristöstä mieluisamman. Sohvien, nojatuolien ja pingispöytien avulla voitaisiin parantaa lukiolaisten hyvinvointia suuresti. Mielestäni tämä parantaisi opiskelijoiden jaksamista.

Koulukirjat, tietokoneet, työvälineet ja muut opiskelutarvikkeet voivat olla osalle ihmisistä taloudellisesti haasteellisesti hankkia. Lukio-opiskelijoille on kuitenkin olemassa oppimateriaalilisä, joka auttaa vähävaraisia saamaan tarvittavat opiskelumateriaalit. On hienoa, että jokainen lukiolainen saa mahdollisuuden opiskella taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Koulutarvikkeiden hankkiminen asettaa minun mielestäni osan oppilaista epätasa-arvoon asemaan.