https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006329124.html

Mielipiteeni tästä uutisesta on se, että nuorison pitäisi lukea paljon enemmän nykypäivinä. Niin kuin uutisessa kerrotaan, suurin osa pojista lukee vain, kun on pakko. Lukutaidon taso ei ole alkanut nousemaan, joten nuoret lukevat liian vähän. Heikkoja lukijoita on nykyään enemmän, joka totta kai on mielestäni huono asia. 

 

 Suomen koulujärjestelmä on silti mielestäni todella hyvä ja koulussa tarvitsee pakostakin lukea, vaikka ei siitä juuri pitäisikään. Tämä johtaa siihen, että lukutaito kehittyy luonnostaan. Uskon, että ongelma ei ole koulujärjestelmässä vaan siinä, että nuoret eivät lue vapaa-ajallaan tarpeeksi tai juuri ollenkaan. Tiedän todella monia ikäisiäni, jotka eivät lue vapaa-ajallaan ollenkaan. Voin myöntää kuuluvani tähän joukkoon, vaikka en siitä ylpeä olekkaan. Lukutaitomme ei kehity muuten, kuin vain mitä opiskelun mukana tulee luettua. 

 

 Mielipiteeni tästä uutisesta on se, että on huono asia, että lukutaidon taso laskee, mutta hyvä asia on se, että Suomen kouluissa opetetaan lukemaan. Suomen koulujärjestelmän antamat mahdollisuudet parantaa ja kehittää lukutaitoa ovat todella hyvät, mutta nuorison pitäisi vain ottaa itseään niskasta kiinni ja lukea myös vapaa-ajallaan.