Maanantaina hallitus tekee linjauksen siitä, miten he aikovat suhtautua Al-Holin leirissä oleviin suomalaisiin naisiin ja lapsiin. Opposition tekemä välikysymys käsitellään tiistaina eduskunnassa ja silloin hallituksella täytyy olla yhteinen kanta asiasta. Asiasta kerrotaan MTV:n julkaistussa artikkelissa 13.12.2019.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hallituslahteet-mtv-uutisille-hallitus-linjaa-maanantaina-miten-al-holin-naisiin%20-ja-lapsiin-aiotaan-suhtautua/7660078#gs.lwtdl1.

Oppositio päätti tehdä hallitukselle välikysymyksen, koska asiasta on ollut paljon erilaisia huhuja ja tietoja. Esimerkiksi keskusta puolue on linjannut, että he haluavat tuoda lapset Suomeen ilman äitejä, mutta eduskunnassa käydyssä välikysymyksessä keskusta aikoo tuoda lapset Suomeen äitien kanssa. Tällaiset kommentit aiheuttavat paljon hämmennystä. Välikysymyksen avulla oppositio mittaa hallituksen luottamuksesta. Al-Holin tilanteesta ulkoministeri Pekka Haavisto on joutunut kovan kohun keskelle siitä, että hän on käyttänyt asemaansa väärin. Häntä epäillään ulkoministeriön virkamiesten painostamisesta. Siksi eduskunnassa äänestetään Haaviston luottamuksesta.

Mielestäni on hyvä, että asiaan saadaan ratkaisu. Tällaiset ristiriitaiset kommentit aiheuttavat hämmennystä kansalaisissa myös varmaan muissa politiikoissa. Kansalaisten luottamus hallitukseen saattaa kärsiä. Välikysymyksen ansiosta kansalaiset saavat kuulla ratkaisun ongelmaan ja näin saadaan selkeys koko tilanteeseen. On hyvä, että asiaan otetaan nopeasti kantaa, koska ihmisillä on varmasti leirillä hankalat oltavat ja ylimääräiset kommentit jäävät “unholaan”.