Ylen 10.12.2019 julkaistussa Uutisessa kerrotaan, että Suojelupoliisin mukaan Isis-leirin äitejä ja lapsia ei kannattaisi tuoda takaisin Suomeen. Supon arvion mukaan leirillä olevat äidit sekä lapset ovat turvallisuusuhka. Uutisen mukaan mahdollisesti Syyrian leiriltä palaavat ihmiset lisäisivät Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa.

Minun mielestäni ainakin lapsia tulisi auttaa ja ne kannattaisi kotiuttaa Suomeen, vaikka se toisikin mahdollisen turvallisuusuhkan. Leirin lasten turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuoksi kotiuttaminen olisi hyvä ratkaisu. Lapset voitaisiin sijoittaa esimerkiksi sijaisperheisiin ja niille voitaisiin tarjota mahdollisimman paljon tukea ja apua. Pienten lasten jättäminen leirille voisi asettaa ne vaaraan.

Ehdottomasti olisi hyvä, jos myös lasten lisäksi heidän äitinsä voitaisiin kotiuttaa. Näin ollen myös äidit saataisiin turvaan. Mielestäni tämä olisi kuitenkin liian suuri uhka Suomelle, joten tätä tulisi harkita tarkkaan erilaisten näkökulmien kannalta ja ottaa huomioon monenlaiset asiat. Omasta mielestäni äiteihin kannattaisi kuitenkin suhtautua varauksella. Mahdollisten kotiutettavien äitien taustat pitäisi ainakin tarkastaa.

Mielestäni kaikista paras ratkaisu olisi kotiuttaa ainakin lapset, mutta äiteihin tulee suhtautua kriittisesti ja niiden kotiuttamista pitää harkita tarkkaan.

https://yle.fi/uutiset/3-11111034