Valitsin uutisekseni 27.11.2019 Ylen sivuilla kirjoitetun uutisen Suomen puolustusvoimien pääsotaharjoituksesta. Uutisessa kerrottiin 12 000 sotilaan toiminnasta äkillisesti Suomea kohtaavaan kriisiin ja siitä selviytymiseen. Mielestäni uutisesta on hyvä kirjoittaa mielipidekirjoitus, koska sodat muiden maiden välillä ovat tälläkin hetkellä ajankohtaisia asioita ja ne kiinnostavat minua ja mielestäni niihin johtaneita syitä ja tapahtumaketjuja on mielenkiintoista tutkia. 

Mielestäni pelkästään yksittäisten maiden kuten Suomen ei pitäisi pitää yksin sotaharjoituksia, vaan esim. Nato maiden tai EU:n tulisi järjestää yhdessä suuremmassa mittakaavassa usean maiden välillä oleva sotaharjoitus. Mielestäni näin pystyttäisiin pitämään yllä turvallisuutta ja yhteisymmärrystä, taistelutahtoa sekä parantamaan luottamusta kaikkien maiden välillä.  

Uutisessa mainittiin myös marssiosastojen eli puolustusvoimien moottorisoitujen osastojen aiheuttamista liikenneruuhkista. Mielestäni puolustusvoimien olisi tullut järjestää marssit tavalla tai kuvata harjoitusta, jotta tavalliset kansalaiset olisivat päässeet näkemään harjoitusten kulkua.