Postin työntekijöiden lakko herätti valtavaa kohua ympäri maata. Aiheeseen ottivat kantaa itse Postin työntekijöiden ja eduskunnan lisäksi Suomen kansalaiset. Aihe jakoi siis paljon mielipiteitä, joita tuotiin esille mediassa.

Helsingin Sanomien uutisessa Vantaan pakettilajittelijoiden työilmapiiristä lakon jälkeen, on kerrottu asianomaisten mielipiteitä. Työntekijät kertoivat luottamushenkilöiden ohella epäoikeudenmukaisesta kohtelusta työntekijöitä kohtaan. Mielestäni esimiesten tapa kohdella työntekijöitä on kohtuutonta, siihen nähden mistä työntekijöille on valitettu. Työntekijöiden kyttääminen minuutilleen tauolle lähdettäessä on liian tiukkaa ja siitä voitaisiin joustaa, niin kuin aiemmin ns. kirjoittamaton sääntö oli pitänyt sisällään 5 minuutin siirtymisajan työpisteeltä taukopaikalle ja toisin päin. Tämän kirjoittamattoman säännön laiminlyöminen ja työntekijöiden huono kohtelu, voivat hyvinkin johtaa jatkossa uuteen lakkoon ja pahimmassa tapauksessa vaikkapa Postin väliaikaiseen lakkautumiseen.

Mielestäni Postin johtoportaan täytyisi luoda selvät säännöt työntekijöiden mielipiteitä kuunnellen, joiden pohjalta voitaisiin jatkossa toimia. Turhanpäiväinen työntekijöiden rankaiseminen heikentää Postin toimintaa, joten siihen esimiesten ei kannattaisi lähteä. Uskon, että työntekijöiden huono kohtelu ei johdu ainoastaan Postin esimiehien toiminnasta, vaan osittain myös itse Postin työntekijöistäkin. Hyvä tulevaisuus työilmapiirin parantamisesta vaatiikin yhteistyötä molemmilta osapuolilta.

 https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006336241.html