Jokin aika sitten uutisoitiin paljon siitä, kun Antti Rinne jätti eronpyynnön pääministerin paikastaan. Tämä tapahtuma johti uuden pääministerin valintaan, johon valittiin Sanna Marin. Marin sai paikan joulukuussa, ja hän on tällä hetkellä maailman nuorimpia istuvia pääministereitä. Vain 34-vuotiasta, nuorta ikää kantavaa Marinia hehkutetaan myös paljon sosiaalisessa mediassa.

 

Mielestäni on hyvä, että päteviä ihmisiä otetaan tasavertaisesti mukaan korkeisiin johtoasemiin riippumatta sukupuolesta ja iästä. Nuoremmat ihmiset voivat olla yhtä päteviä kuin iäkkäämmätkin, ja heillä voi olla erilaisia näkemyksiä asioihin. Tähän asiaan toivottavasti kiinnitetään tulevaisuudessa enemmän huomiota nuoren pääministerimme johtoon nousun myötä.

 

Sanna Marin sai valinnan jälkeen paljon näkyvyyttä Suomen medioissa, mutta myös ulkomaillakin. Mielestäni olisi hienoa, jos muutkin maat ottaisivat mallia meidän suomalaisten antamastamme esimerkistä – korkeassa asemassa olevan henkilön ei aina tarvitse olla iäkäs tai edes miespuolinen. Nuorissa on tulevaisuus, kuten sanonta menee.